A minipizzákhoz nem a szokásos pizzatészta-receptemet használtam, hanem a zsemle alaprecept szerintit, mégpedig azért, mert a minipizza jobb, ha kicsit vastagabb tésztával készül, a hagyományos pizzát viszont vékony tésztával szeretem.
10 db minipizzához a zsemlénél írt mennyiségek fele is elegendő.
A megkelt tésztát diónyi darabokra tépem, és kis kör alakúra lapítgatom őket.
Megkenem paprikakrémmel, a tetejére mozzarellát teszek, és 250 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt készre sütöm.
Paprikakrém (10 kis pizzához):
1 evőkanál olivaolaj
1 piros húsú paprika, kis kockára vágva
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 teáskanál balzsamecet
6-8 bazsalikomlevél
só, bors
Az olajon a fokhagymát és a paprikát kb. 20 perc alatt megpárolom. Turmixba teszem, hozzáadom a balzsamecetet és a bazsalikomot, majd pürésítem. Ízlés szerint fűszerezem.