6 csirke felsőcomb, bőr nélkül
2 tojás
liszt
1 nagy fej hagyma, felkockázva
2 gerezd fokhagyma, felaprítva
1 kis zellergumó (v. szárzeller), kis kockákra vágva
4 nagy paradicsom, felkockázva
8-10 olivabogyó, karikákra vágva
1 evőkanálnyi kapribogyó
bazsalikom, bors, só, petrezselyem
1,5 dl fehérbor
2 dl paradicsomlé
A csirkecombokat sózom, borsozom. A tojásokat felverem, és annyi liszttel elkeverem, hogy sűrű palacsintatésztát kapjak. A csirkecombokat ebbe a masszába forgatom, majd egy serpenyőben, forró olajban pár perc alatt átsütöm, hogy a bundája egy kis színt kapjon. A combokat egy tűzálló tálba átteszem.
A serpenyőben maradt olajban a hagymát, fokhagymát, zellert megdinsztelem. Hozzáadom a paradicsomot, olíva- és kapribogyót, beleszórom a bazsalikomot (ha van friss az jobb, de nekem most csak szárított volt), teszek bele friss petrezselyemzöldet. Felöntöm a borral és a paradicsomlével, ízlés szerint sózom, borsozom, és néhány percig az egészet összefőzöm. Ezután a csirkecombokra öntöm a ragut, a tálat lefedem, és 200 fokos sütőben egy óra alatt készre sütöm.
Kifőtt tésztával tálalom.