Receptjeim gyűjteménye

Oliva

Oliva

Apuliai csirke

2022. november 15. - Oliva receptjei

p1110503.JPG

6 csirke felsőcomb, bőr nélkül

2 tojás

liszt

1 nagy fej hagyma, felkockázva

2 gerezd fokhagyma, felaprítva

1 kis zellergumó (v. szárzeller), kis kockákra vágva

4 nagy paradicsom, felkockázva

8-10 olivabogyó, karikákra vágva

1 evőkanálnyi kapribogyó

bazsalikom, bors, só, petrezselyem

1,5 dl fehérbor

2 dl paradicsomlé

A csirkecombokat sózom, borsozom. A tojásokat felverem, és annyi liszttel elkeverem, hogy sűrű palacsintatésztát kapjak.  A csirkecombokat ebbe a masszába forgatom, majd egy serpenyőben, forró olajban pár perc alatt átsütöm, hogy a bundája egy kis színt kapjon. A combokat egy tűzálló tálba átteszem.

A serpenyőben maradt olajban a hagymát, fokhagymát, zellert megdinsztelem. Hozzáadom a paradicsomot, olíva- és kapribogyót, beleszórom a bazsalikomot (ha van friss az jobb, de nekem most csak szárított volt), teszek bele friss petrezselyemzöldet. Felöntöm a borral és a paradicsomlével, ízlés szerint sózom, borsozom, és néhány percig az egészet összefőzöm. Ezután a csirkecombokra öntöm a ragut, a tálat lefedem, és 200 fokos sütőben egy óra alatt készre sütöm.

Kifőtt tésztával tálalom.

A bejegyzés trackback címe:

https://olivareceptjei.blog.hu/api/trackback/id/tr7017979176

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása