Receptjeim gyűjteménye

Oliva

Oliva

Mandulás-áfonyás vaddisznó

2022. november 15. - Oliva receptjei

p1110486.JPG

Ezt a receptet azoknak is ajánlom, akik még kevésbé ismerik a vadhúsokat és az elkészítésük fortélyait. Kevés munkával megfőzhető, mégis nagyon ízletes, finom lesz a végeredmény!

1 kg vaddisznócomb, felkockázva (kb. 2 cm-es darabokra)
4 fej hagyma (kettő kockázva, 2 nagyobb cikkekre vágva)
kb. 3-5 dkg szalonna, vékonyan felszeletelve
2 gerezd aprított fokhagyma
két maréknyi szeletelt mandula
1 pohár vörösbor
2-3 dl (marha)húsleves
kevés őrölt pirospaprika
2-3 kanálnyi áfonyalekvár (nem túl édes fajta)

Egy nagyobb lábosban forró olajon a húskockákat pár perc alatt megpirítottam, majd kivettem.
Utána a szalonna zsírját kiolvasztottam, a szalonnaszeleteket kiveszem, már nem kell. A zsírján megpirítom a hagymát, majd visszateszem a húst, rádobom a fokhagymát, rászórom a mandulát, felöntöm a borral és a húslevessel, és kevés pirospaprikát is szórok rá. (Akinek van, kuktában is készítheti). Fedő alatt kis lángon puhára párolom. Ha túl sok a leve, akkor fedő nélkül, magas lángon forralva besűrítem. Mikor kész, belekeverem az áfonyalekvárt, átkeverem és knédlivel tálalom.
Knédli receptért kattints IDE!

A bejegyzés trackback címe:

https://olivareceptjei.blog.hu/api/trackback/id/tr6417979182

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása