Receptjeim gyűjteménye

Oliva

Oliva

Szójás-gyömbéres lazac

2022. november 17. - Oliva receptjei

p1130138.JPG

Bár ez az étel nem készül el egy óra alatt, mert a halat pácolni kell, de munka az igazán kevés van vele.

Hozzávalók

1.)
2 darab lazacfilé
10-15 dkg rizstészta
1 evőkanál méz
1 evőkanál szójaszósz
1 evőkanál szezámmag
egy kb. 10 cm-es darab kígyóuborka
1 szál póréhagyma, karikára vágva és pici olajon megpirítva

2.)
1 zöldcitrom leve
6 evőkanál szójaszósz
1 kis darab gyömbér, lereszelve
2 evőkanál halszósz
2 evőkanál barnacukor
1 evőkanál szezámmagolaj

Először egy tálban összekeverem a 2.) hozzávalókat, majd elfelezem: egyik felébe a halat pácolom, a másik fele a tésztasaláta öntete lesz. Amíg a hal pácolódik – kb. 1 óráig – elkészítem a salátát:
Ehhez a rizstésztát a csomagoláson szereplő utasítás szerint megfőzöm, majd hideg vízzel leöblítem, hogy kihűljön.
Összekeverem az öntettel, belekeverem a hagymát (nyersen is lehet), és a tetszőlegesen feldarabolt uborkát.

Egy nagy serpenyőben szárazon megpirítom a szezámmagot, majd átöntöm egy tálkába. A serpenyőbe kevés olajat teszek (ha van, akkor szezámolajat), és megsütöm rajta a halszeleteket: oldalanként 1-2 perc sütés elég.
A megsült lazacot tálra teszem, a serpenyőbe öntöm a mézet és szójaszószt, fél pillanat alatt felforrósítom, összekeverem és a halra öntöm.
A lazacot a rizstésztával körítve és a pirított szezámmaggal megszórva tálalom.

A bejegyzés trackback címe:

https://olivareceptjei.blog.hu/api/trackback/id/tr7017981116

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása