Receptjeim gyűjteménye

Oliva

Oliva

Kelbomba

2022. november 21. - Oliva receptjei

p1150736.JPG

Először úgy terveztem, hogy töltött keltekercseket készítek: a blansírozott levelekbe töltöm a húst és szépen feltekerem. De a kellevelek túl puhák lettek (pedig tényleg csak rövid ideig pároltam őket), könnyen elszakadtak, így át kellett kicsit variálnom az eredeti elképzelést.
Így még egyszerűbb is lett az étel elkészítése.

Hozzávalók 2 bombához:
12-14 nagyobb kelkáposztalevél
20 dkg darált hús
1 sárgarépa (kb. 5-6 dekás), kis kockákra vágva
8 dkg bulgur
1 kis fej hagyma, felaprítva
1 gerezd fokhagyma, felaprítva
1 evőkanálnyi aprított petrezselyemzöld
A kelleveleket sós, köménymagos vízben pár perc alatt megpárolom, majd szűrőben lecsepegtetem.
A bulgurt és a répát szintén sós vízben puhára főzöm, és szintén leszűröm. Gyorsan megpuhul, figyelni kell, nehogy túlfőjön.
A hagymát megdinsztelem, ráteszem a darált húst, a fokhagymát és sóval, borssal fűszerezve lefedve megpárolom (kb. 10 perc.) Ezután belekeverem a bulgurt, a répát és a petrezselyemzöldet is.
Két félgömb alakú tálkát kibélelek levelekkel (nem baj, ha kicsit túllógnak a levelek a tálon). Elosztom bennük a tölteléket, egy kanállal le is nyomkodom, hogy szoros legyen. A tetejét beborítom a maradék levelekkel, ráhajtogatom az esetleg túllógó leveleket is. Óvatosan megint lenyomkodom, majd egy gyors, ügyes mozdulattal tányérra borítom.
Tzazikivel tálaltam - nagyon passzolt hozzá.

A bejegyzés trackback címe:

https://olivareceptjei.blog.hu/api/trackback/id/tr3217984026

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása