Receptjeim gyűjteménye

Oliva

Oliva

Csirke zöldfűszeres mártással

2022. november 22. - Oliva receptjei

p1190958.JPG

A szokásos csirkepaprikás helyett nyáron érdemes elkészíteni ezt az ételt. A kertek (és a piacok) most tele vannak friss fűszernövényekkel, használjuk fel őket bátran! A végeredmény egy hasonlóan szaftos fogás, amit tálalhatunk a kedvelt galuskával vagy zsemlegombóccal, de akár párolt zöldséggel is.
A mennyiségek ízlés és étvágy szerint alakulnak.
Kell hozzá csirkehús, póréhagyma, fehérbor, húsleves, tejföl, és egy nagy adag friss fűszernövény (pl. petrezselyem, tárkony, kapor, snidling stb. – nálam most petrezselyem és kapor volt).

Először a csirkedarabokat sóval és borssal fűszerezem. Serpenyőben kevés vajat olvasztok és átsütöm rajta a húst. Mehet rá egy felaprított póréhagyma, majd egy pohár bor.

Rövid forralás után felöntöm húslevessel (vagy vízzel), és lefedve puhára párolom. Kiveszem a csirkehúst, a szaftot pedig kevés liszttel elkevert tejföllel besűrítem. A tűzről levéve belekeverem a felaprított zöldfűszert – mehet bele bőven, finom lesz! Tálaláskor a csirkehús tetejére öntöm a mártást.

A bejegyzés trackback címe:

https://olivareceptjei.blog.hu/api/trackback/id/tr1517985156

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása