A szokásos csirkepaprikás helyett nyáron érdemes elkészíteni ezt az ételt. A kertek (és a piacok) most tele vannak friss fűszernövényekkel, használjuk fel őket bátran! A végeredmény egy hasonlóan szaftos fogás, amit tálalhatunk a kedvelt galuskával vagy zsemlegombóccal, de akár párolt zöldséggel is.
A mennyiségek ízlés és étvágy szerint alakulnak.
Kell hozzá csirkehús, póréhagyma, fehérbor, húsleves, tejföl, és egy nagy adag friss fűszernövény (pl. petrezselyem, tárkony, kapor, snidling stb. – nálam most petrezselyem és kapor volt).
Először a csirkedarabokat sóval és borssal fűszerezem. Serpenyőben kevés vajat olvasztok és átsütöm rajta a húst. Mehet rá egy felaprított póréhagyma, majd egy pohár bor.
Rövid forralás után felöntöm húslevessel (vagy vízzel), és lefedve puhára párolom. Kiveszem a csirkehúst, a szaftot pedig kevés liszttel elkevert tejföllel besűrítem. A tűzről levéve belekeverem a felaprított zöldfűszert – mehet bele bőven, finom lesz! Tálaláskor a csirkehús tetejére öntöm a mártást.