Receptjeim gyűjteménye

Oliva

Oliva

Orzotto

2022. november 22. - Oliva receptjei

p1190255.JPG

Most először próbáltam ki, hogy milyen is lehet egy „rizottó” rizs nélkül. Helyettesítőként hántolt árpát, vagyis gerslit használtam. Ha különbséget kellene tenni a kétfajta rizottó között, akkor csupán annyit vélek felfedezni, hogy a rizzsel készült icipicit krémesebb – talán a magasabb keményítőtartalom miatt -, de a gerslis változat sem maradt le sokkal. (Az orzotto név az olasz elnevezésből ered.)

Hozzávalók:
1 fej hagyma, felaprítva
1 zellerszár, felaprítva
10-15 dkg darált sertéshús
2 dl gersli
1 dl száraz fehérbor
kb. fél liter húsleves
friss reszelt parmezán

Az étel ugyanúgy készül, mint a rizottó. Ez esetben darált hússal és spenóttal így:
Az apróra vágott hagymát és kevés szárzellert megdinsztelem. Erre jön a darált hús, kevergetve megpirítom, majd következik a gersli. Ezzel is jól elkeverem, felöntöm kevés borral, majd amikor a bor elfőtt, akkor lassanként adagolom hozzá a húslevest és kevergetve készre főzöm. Mikor kész, akkor teszem bele a spenótleveleket és némi reszelt parmezánt. Sózni csak akkor kell, ha a húsleves nem elég sós.

Hagyományos risotto recept ITT.

A bejegyzés trackback címe:

https://olivareceptjei.blog.hu/api/trackback/id/tr4917985072

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása