Egy meleg előétel? Vagy egy könnyed vacsora? Nálunk most az utóbbi volt, nagy adag zöldsalátával.
Hozzávalók 4 nagy felfújthoz:
25 dkg túró
3 tojás
ízlés szerint friss zöldfűszerek, nálam most snidling, petrezselyem és bazsalikom
só, bors, őrölt kömény.
A sütőt 175 fokra előmelegítem.
A túrót összekeverem a tojások sárgájával, sóval, borssal, késhegynyi köménnyel és ízlés szerint bőséges – 3-4 evőkanálnyi – mennyiségű aprított zöldfűszerrel. A tojások fehérjét habbá verem és óvatosan a túróhoz forgatom.
Négy szufléformát kivajazok és elosztom bennük a túrós keveréket. Beleteszem őket egy tepsibe, és forrásban lévő vizet öntök a formák köré, annyit, hogy a formáknak nagyjából a feléig érjen.
Az előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütöm.
Tipp: Aki szereti a különleges ízeket, készítheti kecske- vagy juhtúróból is.