Receptjeim gyűjteménye

Oliva

Oliva

Arroz con pollo

Spanyol rizses csirke

2022. november 03. - Oliva receptjei

Ezt az ételt készíthetjük egész feldarabolt csirkéből, de akár a kedvenc részeinket is vehetjük hozzá. Az előkészületek kb. fél óra alatt megvannak, azután már csak sütni kell – és egyszerre kész a hús és a körete is. Hozzávalók: 1 csirke, feldarabolva  a fűszeres liszthez: 4 evőkanál liszt 2…

Tovább

Buggyantott tojás ördög módra

Nálunk nagyon kedvelt, gyors és egyszerű vacsoraétel az ördög módra készült buggyantott tojás. Gyerekkoromban a nagymamámmal együtt szoktam készíteni. 2 fő részére: 4 szelet pirítóskenyér 4 tojás 1 evőkanál só 2 evőkanál ecet. A mártáshoz: 5 dkg húsos szalonna, kis kockákra vágva 1 nagy fej…

Tovább

Nyár eleji csirkés egytálétel

Ennek az ételnek már a látványa is nagy adag vitaminnal tölt fel! Házi nevelésű csirke combjait és a piacon frissen vásárolt zöldségeket használtam hozzá. Hozzávalók: 50-60 dekányi csirkecomb 30 dkg újkrumpli 20 zöldborsó 30 dkg brokkoli 5 fej újhagyma fél liter csirkeleves só, bors,…

Tovább

Lucskos káposzta

Egy nagyon egyszerű ételt mutatok most: kevés vele a munka, csak fel kell tenni és miközben fő, lehet takarítani vagy újságot olvasni :) Előkészület: egy kétkilós káposztának kb. a harmadrészét vékonyan felszeleteltem; egy fej hagymát felkockáztam, három gerezd fokhagymát felszeleteltem, és a…

Tovább

Palacsinta csirkés túrókrémmel töltve

Nem sikerült jól a fotóm, de mindenképpen meg akarom örökíteni ezt a receptet, mert egyrészt nagyon finom, másrészt igazán egyszerű elkészíteni, bármikor jól jön, ha egy gyors vacsorát vagy könnyű ebédet szeretnék összeütni. Most hat palacsintát készítettem kettőnknek, de nagyon laktató, kettőnél…

Tovább

Bigos - lengyel káposzta

Utánanéztem a receptnek, és a legtöbb leírás szerint ez az étel lengyel-litván eredetű. A hozzávalók listája receptenként változó, de ez érthető is, hiszen a még egyszerűnek vélt lecsót is ezerféleképpen főzzük. Annyi bizonyos, hogy a lengyelek káposztájába többféle hús kell (vagy kolbász), és a…

Tovább

Hansági káposzta

Első saját készítésű savanyú káposztámból egy finom egytálétel készült. (Így készítettem a káposztát: https://olivareceptjei.blog.hu/2022/11/03/kovaszolt_kaposzta_hazilag) Egy nagy fej hagymát felkockáztam, és megpároltam. A párolt hagyma felét tálba tettem, hozzáadtam 30 dkg darált húst, egy…

Tovább

Kovászolt káposzta házilag

Készültem egy ideje a káposzta kovászolására, mert a bolti savanyú káposzták minősége meglehetősen változó, és gyakran ráfáztam már „házi”-nak hirdetett káposztákkal: az otthoni kóstoláskor kiderült, hogy gyorsított eljárással, esetlegesen ecettel savanyítottat vettem. Bármekkora volt is az…

Tovább

Mediterrán babragu csirkével

A fejtett bab nálunk meglehetősen kevés szerephez jut, az egyetlen étel, amit készítek belőle, az a Jókai-bableves. Mától azonban ebben az új fogásban is főszerepet fog kapni. Ráadásul ez a ragu is olyan, hogy csak az előkészületekkel van munka, aztán már megfő magától.   Hozzávalók 2 nagy…

Tovább
süti beállítások módosítása