Receptjeim gyűjteménye

Oliva

Oliva

Farsangi fánk

2022. november 09. - Oliva receptjei

Ez a fánk gyorsan elkészül, mert nem kell keleszteni, és a tészta is finom édes, bár kicsit tömörebb, mint a kelesztett változat. Hozzávalók: 3 tojás 15 dkg cukor 5 dkg puha vaj 2 dl tej 1 csomag vaníliás cukor 1 csipet szerecsendió 65 dkg liszt 1 csomag sütőpor a sütéshez…

Tovább

Szezámmagos csirkemell brokkolival, szójás mártogatóssal

Ez az egyik kedvelt gyors vacsoránk, nagyon régóta készítem, a receptjét a GoodFood-ban találtam. Hozzávalók:  2 db csirkemellfilé 1 tojás 14 dkg friss kenyérmorzsa 1 teáskanál kínai ötfűszer keverék 3 teáskanál szezámmag  1 fej brokkoli  szósz: 1 citrom leve 1 lime leve 1 teáskanál…

Tovább

Háromszínű fonott kalács

Ezt a receptet egy nagyon kedves ismerősömtől kaptam, aki isteni sütiket tud sütni. Én csak egy fél adagot készítettem, mert abból is egy nagy kalács lesz, de leírom az eredeti receptet. A fotó sajnos régi, és nem túl jó minőségű :( Hozzávalók:  80 dkg liszt 5 dkg élesztő fél liter tej 1 dl…

Tovább

Csirkemell Geréb-módra

  4 db csirkemellfilé 4 szelet főtt, füstölt tarja kevés liszt 1,5 dl tejszín csemege uborka, kapribogyó, zöldbors ízlés szerint 1 citrom leve és reszelt héja 5 dkg fetasajt A csirkemellet kiklopfolom, egy-egy szelet tarját fektetek rájuk, majd mindegyiket felgöngyölöm, összetűzöm, lisztbe…

Tovább

Tonhalas tészta

Azért is kedvelem az olasz tésztákat, mert a legtöbbjük elkészítése nem tart tovább 20-25 percnél, mégis szuper vacsora lesz belőle.  Hozzávalók 2 főre: 20 dkg tészta 1 gerezd fokhagyma, apróra vágva 3 nagyobb paradicsom, kis kockákra vágva 15 dkg tonhal (konzerv), darabos olivaolaj só,…

Tovább

Nyitott diós fonat

Lajos Mari receptjét szóról-szóra követve készítettem el ezt a finom kalácsot. Ezért nem is változtatok a leíráson, úgy adom tovább, ahogy én kaptam (bár lehet, hogy én már változtatásokkal kaptam :)   A tésztához: 5 deka élesztő, 5 deka porcukor, 2 dl tej, 50 deka liszt, 4 tojás sárgája, 2 tasak…

Tovább

Üvegtészta saláta garnélával

Egy maréknyi babcsírát és héjas cukorborsót leforrázok. Forró vízzel leöntök kb.12 dkg üvegtésztát, és állni hagyom, hogy megpuhuljon.  Öntet: 1 ek. reszelt gyömbér 1 fokhagyma lereszelve 1 chili aprítva ½ lime leve 2 ek. halszósz 2 ek. víz pici cukor 1,5 tk étolaj csepp szezámolaj.  A…

Tovább

Francia hagymaleves

  5 dkg vajat és 2 evőkanál olivaolajat felforrósítok, majd rádobok fél kg karikára vágott vöröshagymát. Kisebb lángon, kevergetve üvegesre párolom a hagymát, majd ráöntök egy deci száraz fehérbort. Addig kevergetem, míg a hagyma a bort egészen magába szívja. Ekkor ráöntök egy liter zöldséglevest,…

Tovább

Vaddisznó Wellington-módra

Ez egy igazi ünnepi fogás, készíthető marhabélszínből vagy sertés szűzpecsenyéből is. Hozzávalók: 1 db vaddisznó szűzpecsenye 1 csomag friss levelestészta, készre kinyújtott 20 dkg gomba, tisztítva, apróra vágva egy csomag petrezselyem, aprítva 1 kis fej vöröshagyma 2-3 ek. zsemlemorzsa 1 db…

Tovább
süti beállítások módosítása