Receptjeim gyűjteménye

Oliva

Oliva

Fürj töltve

2022. november 24. - Oliva receptjei

Fürjet ritkán eszünk, inkább ünnepekre szoktam készíteni, amikor valami különlegeset szeretnék az asztalra tenni. Hozzávalók 2 főre:4 konyhakész fürj1 szelet teljes kiőrlésű kenyér2 dkg fenyőmag1-1 kis csokor petrezselyemzöld és bazsalikomfél citrom reszelt héja3 evőkanál olívaolajsó, bors,a…

Tovább

Nutellás stangli

225 g puha vaj100 g porcukor3 tojássárgája1 csomag vaníliáscukor1 késhegynyi őrölt fahéj200 g liszt40 g kakaópor1 csapott teáskanál sütőpor125 g mogyoró, pirítva, darálvaaz összeállításhoz nutella és 100 g csoki. A vajat, porcukrot, vaníliás cukrot és tojássárgáját simára keverem. Lassan adagolva…

Tovább

Dióhabos puszedli

Egy gyors és egyszerű süti a maradék tojásfehérje felhasználására: a tojásfehérjét lemértem, és pontosan ugyanannyi átszitált porcukor és darált dió kell hozzá.(Nekem a 3 tojásfehérje pont 100 gramm volt).A tojásfehérjét elkezdtem felverni. Amikor már fehéredett folyamatosan tovább verve kanalanként…

Tovább

Pikáns pácban sült oldalas

Ez egy villámgyorsan elkészíthető fűszerpác: kicsit sós, kicsit csípős, kicsit édes - és nagyon finom! A következő mennyiségek nagyjából egy kilós húshoz elegendőek:1 evőkanál citromlé4 evőkanál édes chiliszósz4 evőkanál (sötét) szójaszósz1 teáskanál friss, reszelt gyömbér2 nagy gerezd fokhagyma.Az…

Tovább

Préselt sonka házilag

Mostanában alaposabban olvasgatom a felvágottak címkéit az élelmiszerboltban, és bizony egyre több olyan „hozzávalót” is felfedezek, ami szerintem nem kellene bele. Elég lenne a hús, a fűszerek, legfeljebb kevés tartósító, bár úgy tudom, hogy a sós pácolás konzerváló hatású. Hirtelen ötletből…

Tovább

Käsespätzle

A Käsespätzle, vagyis sajtos galuska nekem egy tipikus osztrák hegyi falusi étel, a havas lejtőket, végtelen panorámát, friss levegőt juttatja eszembe.Mivel meglehetősen kalóriadús, ritkán készítem, és soha nem pontos recept alapján, csak úgy ízlés szerint, nagyjából így:Két főre a szokásos módon…

Tovább

Csülök Pékné - módra, könnyített verzió

Alapvetően ezt az ételt nem sorolom a könnyű fogások közé (már ami a kalóriatartalmát illeti), de egy kis módosítással azzá válik. Az elkészítési ideje hosszadalmas, de maga a munka nem sok vele, és kevésbé gyakorlottak is bátran nekiállhatnak. Hozzávalók:1 sertéscsülök (hátsócsülök)1 nagy…

Tovább

Zöldséges vaddisznópörkölt

Nekem ez a recept teljesen a mediterrán konyhát idézi, nem hasonlít a hagyományos, magyaros vaddisznópörköltre; ettől függetlenül mindenkit csak bátorítok, hogy próbálja ki! Hozzávalók 6-8 személyre:1,2 kg vaddisznóhús, amit előtte két napig vizes pácban érleltem (páclé receptje ITT)4 db sárgarépa…

Tovább

Spanyol csirkeleves babbal

Hozzávalók 2 személyre:2 egész csirkecomb, alsó- és felsőcombra szétvágva20 dkg kolbász (pl. chorizo), felkarikázva1 fej hagyma, aprítva1 nagy krumpli, felkockázva (nálam most édesburgonya volt)1 fehérbab konzerv (400 grammos), leszűrvefél liter húsleves1 nagy paradicsom, felkockázva1 csomó friss…

Tovább
süti beállítások módosítása