Receptjeim gyűjteménye

Oliva

Oliva

Csokitorta kókuszos-sáfrányos fagylalttal

2022. november 09. - Oliva receptjei

Lisztmentes, csupacsokis torta  és egy különleges fagyi. 20 dkg (ét)csokoládét és 10 dkg vajat gőz fölött felolvasztok, és kicsit kihűtöm. Belekeverek 3 tojás sárgáját, majd a tojások fehérjéből vert habot. Egy 16 cm átmérőjű tortaformába öntöm, és 190 fokon 25 perc alatt készre sütöm. (Kissé…

Tovább

Cukkinis-gombás pizzalepény

A tésztához: 25 dkg liszt 2,5 dkg élesztő 2 dl langyos víz 1 teáskanál cukor 1 kis teáskanál só 3 evőkanál olivaolaj  Feltét: 1 nagy fej lilahagyma, vékonyra felszelve 1 fokhagyma, aprítva 25 dkg gomba, szeletelve 1 cukkini, felkarikázva 2 evőkanál olivaolaj só, bors 1 dl tejföl 1…

Tovább

Gesztenyés csoda

Sütés nélküli finomság. „A” hozzávalók: 25 dkg darált keksz 15 dkg vaj 15 dkg porcukor 50 dkg gesztenyemassza 1 dl rum  „B” hozzávalók 20 dkg vaj 20 dkg porcukor 2 csomag vaníliás puding 8 dl tej További hozzávalók: 1 nagy csomag babapiskóta tej, rum 4 dl tejszín.  Először a "B"…

Tovább

Gombás spagetti

Hozzávalók: 18 dkg spagetti 5 dkg vaj 2 evőkanál olivaolaj 1 szál póréhagyma aprítva 40 dkg erdei csiperke szeletelve 2 evőkanál főzőtejszín 1 nagy maréknyi rukkola parmezán, só, bors   A tésztát kifőzöm. Közben a vajon és az olivaolajon megpárolom a pórét és a gombát, fűszerezem sóval és…

Tovább

Téli nicosia-i saláta

2 nagyobb krumplit kefével lesikáltam, vékony – kb. fél centis – karikákra vágtam. Megsóztam, ráöntöttem egy kanál olajat, jól összekevertem, és sütőpapírra téve, 200 fokos sütőben 20 perc alatt megsütöttem (félidőben megforgattam). Közben két tojást lágytojásnak megfőztem,  egy-egy nagy maréknyi…

Tovább

Muffin limoncello-krémmel töltve

Tésztához: 1 doboz (2 dl) tejföl 2 tojás 6 evőkanál étolaj 18 dkg liszt 15 dkg cukor fél csomag sütőpor 1 kiskanál vaníliakivonat  Töltelék: 10 dkg krémsajt 2 evőkanál cukor 3 evőkanál limoncello máz: 7 dkg cukor 1 evőkanál citromlé 1 citrom reszelt héja 1-2 evőkanál limoncello  A…

Tovább

Zöldborsós csiperkesaláta

30 dkg zöldborsó 30 dkg csiperkegomba 1 kis fej lilahagyma öntet: 2 tojássárgája 1 kiskanál mustár fél dl olivaolaj fél dl fehérborecet 1 dl zöldségleves só, bors  A borsót sós vízben megfőzöm. A hagymát és a gombát kevés olajon rövid ideig megpirítom. Egy tálba teszem a zöldségeket,…

Tovább

Mákparfé

Négy adaghoz: 1/2 citrom leve, 1 narancs héja, leve, 80 g cukor, 2 tojássárgája, 100 g tejszín 6 cl narancslikőr, 80 g őrölt mák. Öntet: 150 ml friss narancslé, 20 g méz, keményítő. Vízgőz fölött , állandóan kevergetve összemelegítettem a citromlét, a narancslevet, -héját, cukrot, tojássárgáját,…

Tovább

Csirkeleves májgombóccal és raviolival

Hozzávalók 4 személyre: 800 g darabolt csirkehús (combot, szárnyat vettem) 1 nagy sárgarépa, 1 nagy fehérrépa, 1 zellergumó, 1 karalábé, 1 kis csokor zeller, 1 kis csokor petrezselyem, 1 kis fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, só, egész bors, sáfrány, borókabogyó csirkemájgombóchoz: 20…

Tovább
süti beállítások módosítása