Receptjeim gyűjteménye

Oliva

Oliva

Muszaka

2022. november 10. - Oliva receptjei

Ezt a receptet a tévében láttam, a hozzávalók mennyiségét nem jegyeztem fel, de nekem egy kb. 20x30 cm-es tepsihez az alábbi mennyiségek kellenek: 2-3 nagyobb krumpli 60 dkg cukkini 60 dkg padlizsán 40 dkg darált hús 1 fej hagyma 1 dl száraz fehérbor 1 dl paradicsomlé v. püré 1 csomag…

Tovább

Tejfölös laskagomba

Ez a recept szerintem csak laskagombával finom, kell hozzá a laska különleges, egyedi íze. 4 személyre hozzávalók: 12 dkg húsos szalonna, kockázva 2 közepes fej hagyma, szeletelve 75 dkg friss laskagomba, szeletelve só, bors, fél tk. köménypor kevés majoranna fél csokor petrezselyem,…

Tovább

Mézes semifreddo

Ezt a gyors finomságot akkor szoktam készíteni, amikor más süteményhez csak a tojásfehérje kell, és szeretném a sárgáját is valahogy hasznosítani :) Így készül: 1 tojást, 4 tojássárgáját és 10 dkg mézet gőz fölött habosra keverek, és félreteszem. (Figyelem: a habüst ne érjen bele a vízbe, mert…

Tovább

Borsos őzragu fővadász módra

agyon finom és könnyen elkészíthető vadétel, de akár marhahúsból is elkészíthető. Hozzávalók: 70 dkg őzcomb, nagyobb kockára vágva fél liter vörösbor fél dl konyak néhány szem egész bors és borókabogyó 1 kakukkfűág 2-3 babérlevél 1 petrezselyemgyökér, karikázva 2 sárgarépa, karikázva 5 dkg…

Tovább

Ravioli erdei gombával

A ravioli egészen úgy készül, mint a nálunk is kedvelt derelye, csupán a tölteléke más. Ez a gombás változat különleges ízkombinációjával lenyűgözően finom! Tészta: 20 dkg liszt 2 tojás töltelék: 15 dkg túró 2 dkg szárított erdei gomba kakukkfű, só, bors mártás 3 dkg vaj 3 dl tejszín 1…

Tovább

Tejfölös ököruszály

Egyik kedvencünk ez a recept, az ízvilága a vadast idézi, de mégis más. Nincs vele sok munka, miután feltesszük, néhány óráig el van magában :) Hozzávalók: 1,5 kg marhafarok 3-4 sárgarépa, karikára vágva 2-3 petrezselyemgyökér, karikára vágva 1 nagy fej hagyma 1 dl fehérbor 4  babérlevél, 1…

Tovább

Töltött szőlőlevél

Mi, magyarok talán kissé idegenkedünk a szőlőlevél fogyasztásától, de én, miután egyszer kipróbáltam ezt a receptet, minden tavasszal elkészítem, Azért ilyenkor, mert ehhez a recepthez leginkább a zsenge szőlőlevelek jók. Nem állítom, hogy ez az eredeti görög recept, nem is emlékszem már, honnan…

Tovább
süti beállítások módosítása