Receptjeim gyűjteménye

Oliva

Oliva

Trifle

2022. november 10. - Oliva receptjei

Ez egy nagyon finom, és nagyon könnyen elkészíthető réteges desszert, de sajnos nem tudtam róla szép fotót csinálni. Az angolok a nagy mesterei a trifle-nak, és ezerféle változata van. Nem éppen fogyókúrás süti, de eddig bármikor készítettem, pillanatok alatt elfogyott! Én Nigella egyik receptjét…

Tovább

Fokhagymás laposkenyér

Hozzávalók: 50 dkg liszt 1 csomag szárított élesztő (7 grammos) 1 csapott evőkanál só 3 dl langyos víz 2 evőkanál olivaolaj 1 evőkanál méz a tetejére: 2 dkg puha vaj 2 gerezd zúzott fokhagyma kevés reszelt sajt kakukkfű A száraz és folyékony hozzávalókat először külön-külön elkeverem,…

Tovább

Polipsaláta

Ezt a salátát Pisá-ban ettem először, és mivel nagyon ízlett, itthon is többször elkészítem.  50 dkg polip (fagyasztott is lehet, de azt főzés előtt ki kell olvasztani), 1-2 sárgarépa, fehérrépa és zellerszár, 25-30 dkg krumpli, egy csomag petrezselyem, némi zöldsaláta, 1 gerezd fokhagyma,…

Tovább

Egyszerű ratatouille

Gyakran készítek ratatouille-t a hagyományos módon (minden hozzávalót külön pirítok, majd összefőzök), de ez egy gyorsabb változat és ugyanolyan finom. Mi kell hozzá? 1 nagy fej hagyma, aprítva 2 gerezd fokhagyma, aprítva 1 piros húsú paprika, szeletelve 3 nagyobb paradicsom, felkockázva 2 dl…

Tovább

Palacsintatekercs

Hozzávalók: 18 db palacsinta  túrótöltelék: 25 dkg túrót egy tojássárgájával, kevés cukorral és reszelt citromhéjjal összekeverek. diótöltelék: két maréknyi diót ledarálok, kevés tejjel, cukorral és rummal sűrűre főzöm, kihűtöm (ne legyen folyós!) meggyes töltelék: a meggybefőtt levéből egy…

Tovább

Minestrone

Az olaszok rengeteg változatát ismerik ennek a levesnek, az olasz szakácskönyvem is többféle receptet közöl. Ami mindegyikben közös, hogy rengeteg fajta zöldségből készülő, tartalmas leves. A mi kedvencünk ez, amit ez alkalommal nem én, hanem a férjem készített el:  Hozzávalók: sokféle zöldség,…

Tovább

Csirkecomb ázsiai fűszerekkel

Hozzávalók: 6 darab csirke felsőcomb páchoz: 3 gerezd zúzott fokhagyma 2 evőkanál szójaszósz 2 evőkanál olaj 2 evőkanál méz 2 evőkanál ötfűszer-keverék. 2 evőkanál rizsbor.  A pác hozzávalóit összekeverem, a húsra öntöm, és legalább 20 percig (de egy napig is lehet) hűtőben érlelem, majd…

Tovább
süti beállítások módosítása