Receptjeim gyűjteménye

Oliva

Oliva

Burgonyás rétes

2022. november 16. - Oliva receptjei

Nagyon laktató, kiadós és mutatós köret, ez a mennyiség 4-5 személy részére is elég. Hozzávalók:1 vajas-leveles tészta (pl. Tante Fanni)40 dkg burgonya5-10 dkg füstölt szalonna 3 gerezd zúzott fokhagyma2 tojás2 dl tejföl1 evőkanál aprított petrezselyemzöld1 evőkanál aprított snidling1 kávéskanál…

Tovább

Háromkirályok torta

A karácsonyi menü zárófogásaként készítettem ezt a nagyon finom, mandulás-marcipános tortát. A tésztához:8 tojás25 dkg cukor30 dkg darált mandulafél citrom reszelt héja A krémhez:1 csomag mandulás pudingpor*4 dl tej2 dl tejszín4-5 dkg szeletelt mandula8-10 dkg kandírozott gyümölcs, kis kockára vágva…

Tovább

Liba- vagy kacsamáj pástétom

Az alábbi recept liba- és kacsamájpástétom készítéséhez egyaránt használható.Fogyasztás előtt legalább két nappal kell kezdeni az előkészületeket. Hozzávalók: kb. fél kilós máj8 gramm só1 gramm őrölt fehérbors1 gramm őrölt szerecsendiókb. 1 dl tokaji aszú 1. napA májat először megtisztítottam az…

Tovább

Bazargan

Első ránézésre rizses húsnak látszik, de nem az! Illetve, mondjuk rizses hús arab módra: rizs helyett bulgurral (vagyis tört búzával), és izgalmas fűszerekkel.Az elkészítése nem tart tovább fél óránál. Hozzávalók (2 személyre): 2 csirkemellfilé, kisujjnyi csíkokra vágva12 dkg bulgur1 kávéskanál…

Tovább

Pirított csirke Vadászné-módra

Hozzávalók:4 csirkecomb25 dkg gomba, tetszőlegesen felszeletelve25 dkg paradicsom, kis kockákra vágva1 fej hagyma, felaprítva1 gerezd fokhagyma, felaprítvatárkonybő fél deci száraz fehérborpetrezselyemzöldsóborsétolajliszt A csirkecombokat sózom, borsozom és lisztbe forgatom. Egy serpenyőben kevés…

Tovább

Stollen

Ezt az adventi gyümölcskenyeret a TV Paprika műsorán láttam. Több olyan stollenreceptet hallottam már, ahol a kész süteményt egy-két hétig kamrában kell tárolni és csak utána fogyasztható, de ez szerencsére nem olyan! Hozzávalók 2 rúdhoz: 60 dkg liszt10 dkg cukor2 db tojás12 dkg vaj2 dkg élesztő1,8…

Tovább

Mézeskalács

Ezt a receptet azért szeretem, mert a kisült mézeskalácsok már sütés után is puhák, nem kell különböző trükköket bevetni, hogy végre megpuhuljanak.Cserébe viszont az összegyúrt tésztát pihentetni kell: ideális esetben a kisütést megelőző napon összeállítom, de ha ez nem megy, akkor is pihenjen…

Tovább

Töltött káposzta

Hozzávalók:10 db savanyított káposztalevél40 dkg vágott savanyú káposzta35 dkg darált sertéscomb10 dkg füstölt szalonna2 fej hagyma1 gerezd fokhagyma1 tojás5 dkg rizs1-1 kávéskanál majoranna, őrölt kömény1-2 babérlevélsó, bors, pirospaprikaa rántáshoz 2 evőkanál olaj, 2 evőkanál liszt és 1 dl víza…

Tovább
süti beállítások módosítása