Receptjeim gyűjteménye

Oliva

Oliva

Gombás zöldbableves

2022. november 16. - Oliva receptjei

Egyszerű hozzávalók, egyszerű recept - remek végeredmény!1 vöröshagyma, felkockázva1 gerezd fokhagyma, felaprítva1 kisebb szárzeller, felaprítva2-2 dkg vaj30 dkg zöldbab5 csapott evőkanál árpagyöngy (gersli)8 fej gomba2 dl tejföl2 csapott evőkanál lisztsó, bors, tárkony, friss petrezselyem1 liter…

Tovább

Mézzel fényezett kacsacomb lencseágyon

A rozmaringos-mézes páctól nagyon finom ízletes és ropogós lesz a kacsa bőre. Ha valaki hagyományosan szeretné megsütni a kacsát, akkor is javaslom, hogy a majdnem készre sült kacsát kenegesse meg vele – finom lesz! 2 kacsacomb2 sárgarépa2 fehérrépa1 szál zeller20 dkg lencse2 evőkanál méz1 teás…

Tovább

Tonhalas tésztasaláta

Azon túl, hogy finom, azért szeretem még ezt a tésztasalátát, mert egyrészt szinte mindig van itthon mindegyik hozzávaló, másrészt az elkészítési ideje pont annyi, amennyi a tészta főzési ideje. Hozzávalók 2 személyre:20 dkg masnitészta 16 dkg olajos tonhal (konzerv)2 evőkanál kapribogyó20 db fekete…

Tovább

Szekszárdi-tál

Ez a desszert Szekszárdon és környékén éppoly népszerű a cukrászdákban, mint máshol a somlói galuska. Érdekes módon azonban az ország más pontján szinte teljesen ismeretlen. Az igazi szekszárdi-tál gyerekkoromban az volt, amit a cukrászdában árultak, persze aztán megszülettek a házi receptek is,…

Tovább

Halfilé hollandi mártással és spenótos tésztával

Ma ismét egyszerű és gyors ebédünk volt. A hollandi mártást nagyon ajánlom annak, aki például karácsonykor a szokásos sült vagy rántott halat szeretné egy kis új ízzel feldobni. A lime és a bor is helyettesíthető citromlével, a lényeg az, hogy legyen benne valami savanykás összetevő is. Hozzávalók 2…

Tovább

Boeuf Bourguignon - Francia marharagu

Amikor megnéztem a Julia és Julie című filmet, azonnal elhatároztam, hogy ezt a marharagut mindenképpen meg kell főznöm! Csak éppen akkor a nyári kánikula kellős közepén voltunk, és könnyedebb ételekre vágytam. Most viszont eljött az ősz, itt volt az ideje, hogy elkészítsem ezt az igazán kiváló…

Tovább

Női szeszély

Hozzávalók a tésztához:7 dkg puha vaj11 dkg porcukor7 dkg darált dió3 tojás1 evőkanál zsemlemorzsa3 dkg liszt valamint: 2-3 evőkanálnyi málnalekvár, 4-5 tojás fehérje, 14 dkg kristálycukor A tésztához habosra keverem a tojások sárgáját a porcukorral és a vajjal. Hozzákeverem a diót, lisztet,…

Tovább

Boszorkánymáglya

Negyed óra alatt, könnyen elkészíthető desszert, és még sütni sem kell! 16 db babapiskóta1 csomag gesztenyepüré (20 dkg)2 dl tejszín5 dkg csokoládé1 dl tejfél dl rum A gesztenyét almareszelővel lereszelem (vagy krumplinyomóval is össze lehet törni).A rumot és a tejet összekeverem, belemártom a…

Tovább

Kínai csirkeleves

Ha húslevest főzök, akkor abból mindig nagyobb adag készül.  Amit nem eszünk meg, azt leszűröm és adagonként lefagyasztom. Rizottóhoz vagy más levesekhez alapléként használom fel. Ez történt most is, a hétvégi húsleves született újjá távol-keleti módra. Hozzávalók: 1 liter húsleves1 csirkemellfilé1…

Tovább

Gyömbéres csirkenyárs

Újabb ötlet csirkemellre: a gyömbértől nagyon finom, pikáns ízű lesz a nyársunk. Szabadtűzön is, grillsütőben is süthető, gyorsan elkészül. 2 darab csirkemellfilé, ledarálva1 ujjnyi gyömbér, lereszelve1 nagy gerezd fokhagyma, összezúzva2-3 evőkanálnyi aprított friss petrezselyemzöldsó, bors1 fél…

Tovább
süti beállítások módosítása